FAQ / Bokningsregler

Bokningsregler

Ombokning eller avbokning av överenskommen tid ska göras senast 24 timmar innan så att vi har möjlighet att erbjuda tiden till någon annan.
Vid avbokning senare än 24 timmar debiteras med 50% av kostnaden för din tatuering.

Avbokningar kan göras via mail eller på telefon
Annicka: 070-7259409, frokenkaos@gmail.com
Amanda: 073- 669 91 76, amandawinnberg@hotmail.com

FAQ

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. Hittar du inte det du söker är du välkommen att höra av dig så hjälper vi dig

Vad har ni för åldergräns?

18 år

Hur bokar jag en tid?

Lättast är om du mailar på frokenkaospms@gmail.com
Glöm inte att beskriva vad det är du vill tatuera och har du en bild så får du gärna bifoga den så blir det lättare att planera jobbet.

Och skulle du befinna dig i närheten av studion är du självklart välkommen in för att boka en tid eller bara ta en kaffe

Ombokning eller avbokning av överenskommen tid ska göras senast 24 timmar innan så att vi har möjlighet att erbjuda tiden till någon annan. Vid avbokning senare än 24 timmar debiteras med 50% av kostnaden för din tatuering.

Avbokningar kan göras via mail eller på telefon till Annicka på 070-7259409. Svarar hon inte så skicka ett sms där du beskriver ditt ärende så hör hon av sig senare.

Vad kostar det att tatuera sig?

Annicka tar 6000:- för en heldagssittning.
Amanda tar 3500:- för en heldagssittning

Vill du göra en mindre tatuering kommer vi överens om ett pris.

Vad ska jag tänka på innan jag tatuerar mig?

Bra att tänka på är att vara hel, ren, nykter och 18 år. Det är även klokt att ha oömma kläder i mörka färger, då det kan sprätta bläckdroppar från nålen. Se till att inte vara bakis eller nytränad, då både träning och alkohol kan ha negativ inverkan på hur mycket man blöder.

Hur tar jag bäst hand om min tatuering efteråt?
  • Tänk på att tvätta händerna noga innan du rör vid din oläkta tatuering och låt absolut ingen annan röra den innan den är helt läkt.
  • Skyddsplasten du fått över din tatuering ska du ha kvar minst två 2 timmar. Du ska dock vänta med att ta bort den tills att du kommit hem, om det är mer än 2 timmar så ska du ha kvar plasten tills du är hemma.
  • Tvätta händerna noga och ta försiktigt bort plasten.
  • Tvätta därefter av tatueringen, så att sårvätska, vaselin och färgrester försvinner.
    Använd en mild tvål och ljummet vatten. Badda torrt med ren handduk. Tvätta tatueringen morgon och kväll, eller vid behov.
  • Smörj tatueringen försiktigt med ett tunt lager av en lämplig salva, t. ex. Helosan, Bepanthen som säljs på apoteket. Smörj tatueringen 2-4 gånger per dag eller vid behov om den börjar kännas torr, men översmörj inte!

Efter några dagar bildas en tunn sårskorpa som sedan krackelerar och börjar flagna. Det kan ibland se ganska märkligt ut, men det är helt normalt.

Fortsätt smörja tills dess att skorpan flagnat av helt. Det brukar ta en till två veckor.
Klia absolut inte på tatueringen och pilla inte bort några skorpor. Det kan resultera i infektioner, färgbortfall och fula ärr som kan vara mycket svåra att göra något åt.

Under tiden din tatuering läker ska du ej sola, varken i solarium eller utomhus, bada i varken pool, hav eller badkar och inte heller basta. Undvik rörelser som gör att du känner att det sträcker i din tatuering.

Försök även att undvika kläder och smycken som kan skava på tatueringen. När skorpan lossnat kommer du ha en tunn, nästan pappersaktig, hud över din tatuering. Den ersätts under loppet av tre till fyra veckor med en normal hud. Under tiden ska du vara försiktigt med sol. Du kan nu smörja med vanlig hudkräm om du så vill.
Först när huden är fullständigt återbildad, d.v.s. efter cirka en månad, ser du det helt färdiga resultatet av din tatuering.

Här kan du ladda ner skötselråden
Kan jag träna efter att jag tatuerat mig?

Efter att du tatuerat dig bör du undvika all träning som påverkar huden där tatueringen sitter tills alla sårskorpor har trillat av – detta för att undvika att huden sträcks, och att den därmed spricker.